BRAZÍLIE - Yellow Bourbon
Popis
Yellow Bourbon je známý pro svou hladkou, jemnou a vyváženou chuť, ve které se snoubí chuť čokolády a karamelu, spolu s jemnou kyselostí připomínající zelené jablko. Oproti brazilské kávě Santos, která nám připomíná oříšky, je Yellow Bourbon svou chutí bližší právě čokoládě. Díky své jemné aciditě může být zajímavější, nicméně pokud hledáte kávu absolutně bez kyselosti, bude pro vás "Santoska" lepší volbou.
Naše brazilská káva yellow bourbon pochází z oblasti Carmo de Minas a dosahuje cuppingového SCA skóre 83b.
Tato káva je zpracována metodou pulped nartural, jak si ji v Brazílii nazvali. Pokud se budeme držet našeho názvosloví, je káva zpracována metodou honey, tedy česky medová. Káva zpracována touto metodou se nejprve stejně jako u promyté (washed) metody naloží do tanků s vodou, kde se oddělí defektní a nezralá zrna. Poté se káva oloupe pouze ze slupky a dužina se ponechá na zrnech. Takto se káva začne sušit stejně jako u naturální metody, ale s dužinou navíc. Tato dužina poté začne lehce fermentovat a změní svou konzistenci tak, že začne vypadat jako med (proto název medová). Díky této metodě se v kávě objeví spousta sladkých chuťových tónů a zároveň je kvalitně třízena jako u promyté metody.
Tato káva je podle nás nejvhodnější do automatického a pákového kávovaru, kde vás zaujme její hutné čokoládové tělo a jemný, mírně ovocný závěr.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.