Jak správně připravit kávu


Je důležité uvědomit si, že káva je nevyzpytatelný produkt. Když už si myslíte, že jste na ní vyzráli, znenadání se její chuť změní.

I ta nejlepší káva Vám nemusí chutnat, pokud ji neumíte správně připravit.

Chuť ovlivní vnější faktory - od počasí až po Vaši nejistou ruku. Určitě chcete opakované kvalitní výsledky. Jak na to? Poradíme Vám vhodné metody pro práci s Vaším kávovarem.

příprava kávy není složitá ale je nutné dodržovat základní pravidla

Pro začátek si vyberte jeden kávovar a skutečně se jej naučte ovládat. Jakmile se s přístrojem důvěrně seznámíte, příprava výborné kávy se stane jednodušší a intuitivnější.


Jednotlivé metody přípravy kávy


 

MOKA KONVIČKA

U nás v Česku je moka konvička velmi oblíbená. Na Italy ale nemáme. Tam ji najdete téměř v každé domácnosti. Je to celkem logické. Tento kávovar vynalezl v roce 1933 pan Bialetti, kde jinde než v Itálii. Značka Bialetti je dnes celosvětově uznávaná ...

AUTOMATICKÝ KÁVOVAR

Slovo automatický v nás vyvolává pocit jistoty - ono se to vše udělá samo. U připravené kávy z automatického kávovaru je to téměř pravda. Nemusíte skoro nic dělat, jen nasypete zrnka kávy do správné nádobky, dolijete vodu do nádržky a stis...

FRENCH PRESS

Skvělých výsledku dosáhnete dodržováním základních pravidel. Výslednou chuť ovlivní nejen druh kávy, ale také doba louhování a především hrubost namletí. Káva připravená ve french pressu má být jemná a vzhledově světlá. Nebude tak čistá, jako kávy l...

AEROPRESS

V tomto článku se společně podíváme na kávovar, který dobyl svět díky své všestrannosti, jednoduchosti a spolehlivosti. Za těmito pojmy se schovává právě Aeropress, který v roce 2005 vymyslel americký vynálezce Alan Adler. Díky obrovským možnostem...

HARIO V60

Precizní Japonci ví jak na kávu. Vyrobili skvělý překapávač Hario V60. Překapávač ve tvaru písmene V s úhlem 60° je vybaven speciálními vroubky pro lepší louhování kávy. Přes Hario V60 vyrobíte velmi kvalitní kávu. Přitom je její výro...

CHEMEX

Vyrobit kávu v Chemexu není tak složité, jak to na první pohled může vypadat. U této přípravy je však kladen větší důraz na vybavení. Chemex nepřipravíte dobře bez digitální váhy a kvalitního mlýnku. Bez tohoto vybavení se Vám někdy povede lahodný ná...

PÁKOVÝ KÁVOVAR

V tomto článku se do detailu zaměříme na používání pákového kávovaru. Pro začátek si řekneme, jak by mělo vypadat správné espresso a jak si ho připravit tak, aby to zvládl každý. Zjistíte, co je opravdu to espresso. V dalších částech článku se bude...

COLD BREW TOWER

Věž pro přípravu ledové kávy, vyráběná na Tchaj-wanu rodinnou firmou Yama Cold Brew Towers, je stejně jedinečná, jako její kvalita. Skleněné části jsou ručně foukané již od roku 1978 v továrně Yama. Káva připravená za studena, cold brew, je skvělý...

ESPRESSO TONIC

Fenomén léta Ještě jste neslyšeli o tomto letním osvěžujícím nápoji? Pokud často hledáte způsob, jak si v horkých letních dnech vychutnat svou oblíbenou kávu, měli byste tomuto nápoji dát šanci. Příprava nápoje Espresso tonic je naprosto jedn...

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem