Příprava kávy


Staňte se baristou doma! Je důležité uvědomit si, že je káva nevyzpytatelný produkt. I ta nejlepší káva Vám nemusí chutnat, pokud si ji neumíte správně připravit. Když už si myslíte, že jste na ní vyzráli, znenadání se její chuť změní. Snadno její chuť ovlivní vnější faktory, od počasí po vaši nejistou ruku. Při přípravě kávy jsou Vaším cílem opakované kvalitní výsledky. Jak na to? Poradíme Vám vhodné metody pro práci s Vašim kávovarem. Každou metodu přípravy jednotlivých kávovarů jsme u nás několikrát prověřili. Chtěli jsme jistotu opakujících se výsledků.

stan se baristou doma protoze my ti dokazeme ze priprava kavy neni tak slozita jen je potreba dbat na zakladni postupy

Pro začátek si vyberte jeden přístroj (kávovar) a skutečně se jej naučte ovládat. Jakmile se s přístrojem důvěrně seznámíte, příprava výborné kávy se stane jednodušší a intuitivnější. Upřímně řečeno, můžete si koupit mnoho různých kávovarů, většinou se ale rozhodnete pro jeden či dva oblíbence.


pojďme se podívat na jednotlivé metody přípravy kávy


 

French press

Skvělých výsledku dosáhnete dodržováním základních pravidel. Výslednou chuť ovlivní nejen typ a hrubost namletí kávy, ale také doba louhování. Výsledná káva připravená ve french pressu má být jemná a světlá. Nebude tak čistá, jako kávy louhované p...

Moka konvička

U nás v Česku je moka konvička velmi oblíbená. Na Italy ale nemáme! Tam ji najdete téměř v každé domácnosti. Je to celkem logické. Tento kávovar vynalezl v roce 1933 pan Bialetti, kde jinde než v Itálii. Značka Bialetti je dnes celosvětově uznávaná...

Chemex

Vyrobit kávu v Chemexu není tak složité, jak to na první pohled může vypadat. U této přípravy je však kladen větší důraz na vybavení. Chemex nepřipravíte dobře bez digitální váhy a kvalitního mlýnku. Bez tohoto vybavení se Vám někdy povede lahodný ...

Skandinávská káva

Dosti neobvyklý recept na přípravu lahodné kávy. Podívali jsme se na něj vědecky. Proteiny, které jsou obsaženy ve vejci na sebe naváží hořké i kyselé částice kávy. Správně tušíte, jaký bude výsledek. Lahodná filtrovaná káva s plným tělem. Nápoj, k...

Recept pro gurmány | Cold Brew

Letní recept pro gurmány. Potřebujete 100 g čerstvě namleté kávy (středně hrubo). 10 až 12 kostek ledu hodíte do nejvyšší nádobky a dolijete 800 ml studené vody. Nastavíte speciální ventilek tak, aby padala 1 kapka za 1 sekundu. No a pak už jenom...

Netradiční tip | Ledové espresso

Jednoduché ledové espresso. Zkuste to a já vám slibuji, že budete osvěžení skvělou chutí a k tomu výborně nakopnutí   Stačí do 100ml skleničky hodit 2-3 kostky ledu a zalít dvojitým espressem. To je opravdu vše  Pozor: je to velice ná...

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem