Příprava kávy


 

I ta nejlepší čerstvá káva Vám nemusí chutnat, pokud si ji neumíte správně připravit. Je důležité uvědomit si, že káva je nevyzpytatelný produkt. Když už si myslíte, že jste na ní vyzráli, znenadání se její chuť změní.

Chuť ovlivní vnější faktory, od počasí až po Vaši nejistou ruku. Určitě chcete opakované kvalitní výsledky - chutnou kávu! Jak na to? Poradíme Vám vhodné metody pro práci s Vašim kávovarem.

Pro začátek si vyberte jeden přístroj (kávovar) a skutečně se jej naučte ovládat. Jakmile se s přístrojem důvěrně seznámíte, příprava výborné kávy se stane jednodušší a intuitivnější. 

 


Jednotlivé metody přípravy kávy


 

1326

812

 


 

FRENCH PRESS

  Skvělých výsledku dosáhnete dodržováním základních pravidel. Výslednou chuť ovlivní nejen typ a hrubost namletí kávy, ale také doba louhování. Výsledná káva připravená ve french pressu má být jemná a světlá. Nebude tak čistá, jako kávy lou...

MOKA KONVIČKA

  U nás v Česku je moka konvička velmi oblíbená. Na Italy ale nemáme! Tam ji najdete téměř v každé domácnosti. Je to celkem logické. Tento kávovar vynalezl v roce 1933 pan Bialetti, kde jinde než v Itálii. Značka Bialetti je dnes celosvětově ...

CHEMEX

  Vyrobit kávu v Chemexu není tak složité, jak to na první pohled může vypadat. U této přípravy je však kladen větší důraz na vybavení. Chemex nepřipravíte dobře bez digitální váhy a kvalitního mlýnku. Bez tohoto vybavení se Vám někdy povede ...

HARIO V60

  Precizní Japonci ví jak na kávu. Vyrobili Hario V60! Překapávač ve tvaru písmene V s úhlem 60° je vybaven speciálními vroubky pro lepší louhování kávy. K této metodě přípravy je doporučována konvice s husím krkem. Nemáte ji? Nevadí! Níže na...

AUTOMATICKÝ KÁVOVAR

  Automatický v nás vyvolává pocit jistoty - ono se to vše udělá samo. U připravené kávy z automatických kávovarů je to pravda. Nemusíte skoro nic dělat, jen nasypete zrnka kávy do správné nádobky, dolijete vodu do nádržky a stisknete tlačítk...

Skandinávská káva

  Dosti neobvyklý recept na přípravu lahodné kávy. Podívali jsme se na něj vědecky. Proteiny, které jsou obsaženy ve vejci na sebe naváží hořké i kyselé částice kávy. Správně tušíte, jaký bude výsledek. Lahodná filtrovaná káva s plným tělem. ...

COLD BREW TOWER

  Věž pro přípravu ledové kávy, vyráběná na Tchaj-wanu rodinnou firmou Yama Cold Brew Towers, je stejně jedinečná, jako její kvalita. Skleněné části jsou ručně foukané již od roku 1978 v továrně Yama.     Káva připravená za stu...

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem