Jak správně vařit kávu


Je důležité uvědomit si, že káva je nevyzpytatelný produkt. Když už si myslíte, že jste na ní vyzráli, znenadání se její chuť změní. I ta nejlepší káva Vám nemusí chutnat, pokud ji neumíte správně připravit.

Chuť ovlivní vnější faktory - od počasí až po Vaši nejistou ruku. Určitě chcete opakované kvalitní výsledky. Jak na to? Poradíme Vám vhodné metody pro práci s Vaším kávovarem.

Pro začátek si vyberte jeden kávovar a skutečně se jej naučte ovládat. Jakmile se s přístrojem důvěrně seznámíte, příprava výborné kávy se stane jednodušší a intuitivnější.

michani espressa amerika prazeneho v rodinne prazirne don franko


Jednotlivé metody přípravy kávy


 

MOKA KONVIČKA

U nás v Česku je moka konvička velmi oblíbená. Na Italy ale nemáme. Tam ji najdete téměř v každé domácnosti. Je to celkem logické. Tento kávovar vynalezl v roce 1933 pan Bialetti, kde jinde než v Itálii. Značka Bialetti je dnes celosvětově uznávaná...

AUTOMATICKÝ KÁVOVAR

Slovo automatický v nás vyvolává pocit jistoty. "Ono se to vše udělá samo." U připravené kávy z automatických kávovarů je to pravda. Nemusíte skoro nic dělat, jen nasypete zrnka kávy do správné nádobky, dolijete vodu do nádržky a stisknet...

FRENCH PRESS

Skvělých výsledku dosáhnete dodržováním základních pravidel. Výslednou chuť ovlivní nejen druh kávy, ale také doba louhování a především hrubost namletí. Káva připravená ve french pressu má být jemná a vzhledově světlá. Nebude tak čistá, jako kávy ...

CHEMEX

Vyrobit kávu v Chemexu není tak složité, jak to na první pohled může vypadat. U této přípravy je však kladen větší důraz na vybavení. Chemex nepřipravíte dobře bez digitální váhy a kvalitního mlýnku. Bez tohoto vybavení se Vám někdy povede lahodný ...

AEROPRESS

Je to téměř dokonalý přístroj pro přípravu skvěle chutnající kávy bez kyselosti. Do Vašeho šálku či hrníčku vykouzlíte nápoj rozmanitých chutí, které nabízí právě čerstvá pražená káva. Díky jeho výhodám a přesnosti dosáhnete chutí od čokolády po ov...

HARIO V60

Precizní Japonci ví jak na kávu. Vyrobili skvělý překapávač Hario V60. Překapávač ve tvaru písmene V s úhlem 60° je vybaven speciálními vroubky pro lepší louhování kávy. K této metodě přípravy je doporučována konvice s husím krkem. Nemáte...

COLD BREW TOWER

Věž pro přípravu ledové kávy, vyráběná na Tchaj-wanu rodinnou firmou Yama Cold Brew Towers, je stejně jedinečná, jako její kvalita. Skleněné části jsou ručně foukané již od roku 1978 v továrně Yama. Káva připravená za studena, cold brew, je skvě...

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem