Věž pro přípravu ledové kávy, vyráběná na Tchaj-wanu rodinnou firmou Yama Cold Brew Towers, je stejně jedinečná, jako její kvalita. Skleněné části jsou ručně foukané již od roku 1978 v továrně Yama.
Káva připravená za studena, cold brew, je skvělý způsob, jak vidět kávu jiným pohledem. V 17. století se tato káva stala ve Světě populární díky holandským obchodníkům, kteří jí objevili v Japonsku. Mnohdy bývá také nazýváná "Kyoto style coffee."
Získání kávy z tohoto přístroje trvá několik hodin. Trpělivost však růže přináší. V tomto případě to platí dvojnásob! Máte-li možnost někde ochutnat, neváhejte.
Cold brew nabízí bezkonkurenční hladkost a prakticky žádnou kyselost. Pomalá příprava vytáhne především hluboké sladší chutě kávy.
Jak připravujeme Cold brew u nás
Do vrchní nádobky nalijte jeden litr studené vody. Používáme velmi studenou vodu, dáváme do ní pár kostek ledu. Doporučujeme vodu nechat pár minut odstát, aby z ní vyprchal chlór.
Nastavíme speciální ventilek tak, aby voda z vrchní nádoby kapala co jednu až dvě vteřiny.
Do prostřední nádoby nasypeme 100 g čerstvě pražené kávy pomleté velmi hrubě - strukturou připomínající cukr krystal. V prostřední nádobě se káva postupně míchá s kapkami vody a louhuje.
Skleněná cívka je nejpřitažlivější částí této kouzelné věže. Dodává divadelní nádech celému procesu, který podnítí konverzaci a zábavu.
Do spodní nádobky prokape přibližně za čtyři hodiny nápoj, který je dokonale čistý a vůbec nepřipomíná chuť kávy, na kterou jste zvyklí. Jde o jedinečnou záležitost.
"Cold Brew je výborné vychlazené. Podávejte 80 ml kávy se 2 kostkami ledu."
Náš tip: přečtěte si o různých metodách přípravy kávy více!