COLD BREW TOWER


Věž pro přípravu ledové kávy, vyráběná na Tchaj-wanu rodinnou firmou Yama Cold Brew Towers, je stejně jedinečná, jako její kvalita. Skleněné části jsou ručně foukané již od roku 1978 v továrně Yama.

zrnková káva Don Franko připravovaná v cold brew tower

Káva připravená za studena, cold brew, je skvělý způsob, jak vidět kávu jiným pohledem. V 17. století se tato káva stala ve Světě populární díky holandským obchodníkům, kteří jí objevili v Japonsku. Mnohdy bývá také nazýváná "Kyoto style coffee."yama cold brew towerZískání kávy z tohoto přístroje trvá několik hodin. Trpělivost však růže přináší. V tomto případě to platí dvojnásob! Máte-li možnost někde ochutnat, neváhejte.

Cold brew nabízí bezkonkurenční hladkost a prakticky žádnou kyselost. Pomalá příprava vytáhne především hluboké sladší chutě kávy.


Domácí cold brew ve french pressu


 

Jak připravujeme Cold brew u nás

Používáme originální Yama Cold Brew Tower, která má robustní dřevěnou konstrukci (prohlédněte níže).

Do vrchní nádobky nalijte jeden litr studené vody. Používáme velmi studenou vodu, dáváme do ní pár kostek ledu. Vodu doporučujeme nechat pár minut odstát aby z ní vyprchal chlór.

vrchní nálevka

Nastavíme speciální ventilek tak, aby voda z vrchní nádoby kapala co jednu až dvě vteřiny.

ventilek

Do prostřední nádoby nasypeme 100 g čerstvě pražené kávy pomleté velmi hrubě - strukturou připomínající cukr krystal. V prostřední nádobě se káva postupně míchá s kapkami vody a louhuje.

prostřední nálevka ve které kape voda na kávu která se louhuje

Skleněná cívka je nejpřitažlivější částí této kouzelné věže. Dodává divadelní nádech celému procesu, který podnítí konverzaci a zábavu.

skleněná cívka která vdechne výrobě cold brew divadelní nádech

Do spodní nádobky prokape přibližně za čtyři hodiny nápoj, který je dokonale čistý a vůbec nepřipomíná chuť kávy, na kterou jste zvyklí. Jde o jedinečnou záležitost.

Yama tower spodní nádoba na výsledné lahodné cold brew

"Cold Brew je výborné vychlazené. Podávejte 80 ml kávy se 2 kostkami ledu."

 


100 arabica z pražírny kávy Don Franko


 

Náš tip: přečtěte si o různých metodách přípravy kávy více.