zdroje informací
Veškeré informace, které naleznete na našich stránkách, čerpáme z důvěryhodných zdrojů, nejčastěji z odborné literatury a přímo od samotných odborníků. Opíráme se o lékařské výzkumy, ale i lidské zkušenosti. Chceme, ať je Váš vstup do světa kávy, která vážně chutná, co nejpohodlnější.
Lidé:
Roberto Trevisan - člen SCAE, certifikovaný lektor Školy kávy s.r.o.
Tomáš Gavenda - majitel kavárny Vagón Café v Karviné
Literatura:
Manuál pro milovníka kávy - autoři Jessica Easto a Andreas Willhoff, první vydání 2018
Kávologie, příběhy a pocity - autorky Gloria Montenegro a Christina Chirouze, vydání 2018
U kávy o kávě a kávovinách - autor Josef Augustín, vydání 2016
Velká kniha o kávě - autorka Petra Davies Veselá, vydání 2018
Zázračná síla kávy - autorka Cal Oreyová, vydání 2014
Kávové opojení - autorka Anette Moldvaerová, vydání 2016
Světový atlas kávy - autor James Hoffmann, vydáno 2018
Příručka profesionálního baristy - autor Scott Rao, vydáno 2018
Těhotenství bez strašáků - Emily Oster, vydání 2016
Webové stránky:
Institut pro vědecký výzkum kávy - Institute for Scientific Information on Coffee
Škola kávy - první škola kávy v ČR, která
Wikipedie - třeba o Kofeinu výborný článek
Piccolo Neexistuje - skvělý projekt, zdroj výborných informací o kávě
SCAA - Americká asociace Specialty Coffee Association of America
rádi vás tady vidíme