zdroje informací


Veškeré informace, které naleznete na našich stránkách, čerpáme z důvěryhodných zdrojů, nejčastěji z odborné literatury a přímo od samotných odborníků. Opíráme se o lékařské výzkumy, ale i lidské zkušenosti.

Chceme, ať je Váš vstup do světa kávy, která vážně chutná, co nejpohodlnější.

Pokus gif Don Franko

kávoví odborníci:

Tomáš Gavenda - majitel kavárny Vagón Café v Karviné

Roberto Trevisan - člen SCAE, certifikovaný lektor Školy kávy s.r.o.

 

Literatura o kávě:

Manuál pro milovníka kávy - autoři Jessica Easto a Andreas Willhoff, první vydání 2018

Kávologie, příběhy a pocity - autorky Gloria Montenegro a Christina Chirouze, vydání 2018

U kávy o kávě a kávovinách - autor Josef Augustín, vydání 2016

Velká kniha o kávě - autorka Petra Davies Veselá, vydání 2018

Zázračná síla kávy - autorka Cal Oreyová, vydání 2014

Kávové opojení - autorka Anette Moldvaerová, vydání 2016

Světový atlas kávy - autor James Hoffmann, vydáno 2018

Příručka profesionálního baristy - autor Scott Rao, vydáno 2018

Těhotenství bez strašáků - Emily Oster, vydání 2016

 

Webové stránky o kávě:

Institut pro vědecký výzkum kávy - Institute for Scientific Information on Coffee

Škola kávy - první škola kávy v ČR, která

Wikipedie - třeba o Kofeinu výborný článek

Piccolo Neexistuje - skvělý projekt, zdroj výborných informací o kávě

SCA - Americká asociace Specialty Coffee Association of America

 


 100 arabica z pražírny kávy Don Franko