zdroje informací


 

Veškeré informace, které naleznete na našich stránkách, čerpáme z důvěryhodných zdrojů, nejčastěji z odborné literatury a přímo od samotných odborníků. Opíráme se o lékařské výzkumy, ale i lidské zkušenosti. Chceme, ať je Váš vstup do světa kávy, která vážně chutná, co nejpohodlnější.

 

Lidé:

bile_bez_pozadi_15x15px Roberto Trevisan - člen SCAE, certifikovaný lektor Školy kávy s.r.o.

bile_bez_pozadi_15x15px Tomáš Gavenda - majitel kavárny Vagón Café v Karviné

 

Literatura:

bile_bez_pozadi_15x15px Manuál pro milovníka kávy - autoři Jessica Easto a Andreas Willhoff, první vydání 2018

bile_bez_pozadi_15x15px Kávologie, příběhy a pocity - autorky Gloria Montenegro a Christina Chirouze, vydání 2018

bile_bez_pozadi_15x15px U kávy o kávě a kávovinách - autor Josef Augustín, vydání 2016

bile_bez_pozadi_15x15px Velká kniha o kávě - autorka Petra Davies Veselá, vydání 2018

bile_bez_pozadi_15x15px Zázračná síla kávy - autorka Cal Oreyová, vydání 2014

bile_bez_pozadi_15x15px Kávové opojení - autorka Anette Moldvaerová, vydání 2016

bile_bez_pozadi_15x15px Světový atlas kávy - autor James Hoffmann, vydáno 2018

bile_bez_pozadi_15x15px Příručka profesionálního baristy - autor Scott Rao, vydáno 2018

bile_bez_pozadi_15x15px Těhotenství bez strašáků - Emily Oster, vydání 2016

 

Webové stránky:

bile_bez_pozadi_15x15px Institut pro vědecký výzkum kávy - Institute for Scientific Information on Coffee

bile_bez_pozadi_15x15px Škola kávy - první škola kávy v ČR, která

bile_bez_pozadi_15x15px Wikipedie - třeba o Kofeinu výborný článek

bile_bez_pozadi_15x15px Piccolo Neexistuje - skvělý projekt, zdroj výborných informací o kávě

bile_bez_pozadi_15x15px SCAA - Americká asociace Specialty Coffee Association of America

 

 

degustace uvarene kavy Don Franko ve french pressu


rádi vás tady vidíme


 

Objevte kavy Don Franko prazena na 100 procent