Finca la Colombia - DOUBLE FERMENTATION
Popis
Finca la Colombia je další z našich limitovaných edicí, ve kterých představujeme to nejlepší a nejzajímavější ze světa výběrové kávy.
Pokud si ji připravíte na filtru, odmění vás intenzivním aroma jahod, smetany a květů pomeranče.
V chuti rozpoznáte tóny malin, limetek a po zchladnutí vás překvapí svěží brusinková kyselinka zakončená sladkostí bílé čokolády.
Tato arabica je odrůdy Caturra a byla pěstována v Kolumbii v regionu Antioquia. Veškeré kávové třešně pro tento lot byly sbírány v nadmořské výšce okolo 1900 m.n.m.
100% kávových zrn je sbíráno ručně.
Je zpracována naturální metodou s dvojitou fermentací – nejprve anaerobně bez přístupu vzduchu, následně aerobně při sušení na vyvýšených postelích.
Díky tomuto procesu získává mimořádnou sladkost, šťavnatost a zároveň si zachovává výrazný kolumbijský terroir, který se při dlouhé fermentaci často ztrácí.
Vzhledem ke světlému pražení je vhodná spíše na filtr. Svět espressa této speciálce také není zapovězen. Doporučujeme připravovat spíše turboshoty (hrubší mletí, nižší tlak a více vody) u kterých se vám naplno odhalí ovocnost této kávy.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.