Kostarika je první středoamerickou zemí, která začala vyvážet do světa kávu. Chytrá vláda v 19. století nabídla bezplatně půdu všem, kteří se zavázali pěstovat kávu na vývoz.
V zemi je více než 50.000 pěstitelů. To je v Kostarice jiné než v okolních zemích, kde většinu půdy vlastní pár nejbohatších farmářů.
Rodinné farmy kávy v Kostarice
Odvětví pěstování kávy v Kostarice prošlo evolučními změnami. Okolo kávových farem se začaly stavět malé mlýny na zpracování sklizené kávy. Díky tomuto kroku mohou s kávou podnikat i malé rodinné podniky. Navíc svou produkci kávy nabízí přímo do celého světa - tohle není bohužel všude na světě stejné.
Ochutnejte čerstvě praženou arabicu Las Trojas
Chuťově je lahodná a moc příjemně se pije. Je komplexně sladká až ovocná a po jejím dopití pocítíte v ústech chuť karamelu. Kostaričané si na pěstování kávy opravdu dají záležet.