Káva z Guatemaly


Kávu do Guatemaly přivezli Jezuité v 18. stolení a o rozvoj v pěstování se postarali němečtí přistěhovalci. V zemi je asi 100.000 výrobců a pěstitelů kávy. Převážně jsou to malé farmy s půdou o rozloze, pro Vaši představu, 3 - 4 fotbalových hřišť.

Zajímavostí Guatemalských káv je roubování kávy arabica na podnoží kávy robusta. Cílem je dosáhnout odolnější rostliny vůči nemocem, aniž by káva utrpěla na ztrátě chuti.

sklizeň kávy v Guatemale

 

 


Oblast Huehuetenango


Je nevulkanická a je nejvýše položenou pěstební oblastí v Guatemale. Jsou zde podmínky pro pozdní sklizeň. Káva z této oblasti je často považována za nejlepší a nejúplnější z Guatemalských káv.

pěstování kávy v Guatemale

 


Pražíme Huehuetenango


Šílený název pro luxusní kávu nabitou plnými chutěmi od ovoce až po hutnou čokoládu. Za naši pražírnu si dovolíme tvrdit, že Vám bude arabica Huehuetenango chutnat, ať už ji připravíte jakkoliv.

pražíme kávu arabica Huehuetenango z Guatemaly v rodinné pražírně Don Franko