Káva z Kolumbie


I přes rizika, jako jsou řízení procesu sušení, eroze půdy, finance, nedostatek vody, klimatické změny, malá bezpečnost, poskytuje pěstování kávy práci zhruba dvěma miliónům Kolumbijců. Nejčastěji pracují pro sdružení malých farem. Produkcí kávy se Kolumbie řadí na čtvrté místo ve světě.

 naskládané jutové pytle kava arabica Kolumbie Supremo Medellin

 


Káva z Kolumbijských hor


Hory v Kolumbii ovlivňují různá mikroklimata, která propůjčují kávě její chuťové vlastnosti. V Kolumbii se pěstuje výhradně káva arabica, která se vždy zpracovává mokrým procesem - washed.

plantáž kávy v Kolumbii

 


Kolumbie Supremo z Rodinné pražírny


Když zmíníme kyselost s kávou dohromady v jedné větě, často se zhrozíte. Představíte si něco trpkého, něco jako citronovou šťávu. U naší kávy z Kolumbie je však kyselost žádoucí. Díky ní může správně připravený šálek chutnat jako jablko - šťavnatě, ovocně, svěže.

Kolumbie Supremu v sobě ukrývá svěží citrosovou chuť kterou brzy vystřídá chuť čokolády