I přes rizika, jako jsou řízení procesu sušení, eroze půdy, finance, nedostatek vody, klimatické změny, malá bezpečnost, poskytuje pěstování kávy práci zhruba dvěma miliónům Kolumbijců. Nejčastěji pracují pro sdružení malých farem. Produkcí kávy se Kolumbie řadí na čtvrté místo ve světě.
Káva z Kolumbijských hor
Hory v Kolumbii ovlivňují různá mikroklimata, která propůjčují kávě její chuťové vlastnosti. V Kolumbii se pěstuje výhradně káva arabica, která se vždy zpracovává mokrým procesem - washed.
Kolumbie Supremo z Rodinné pražírny
Když zmíníme kyselost s kávou dohromady v jedné větě, často se zhrozíte. Představíte si něco trpkého, něco jako citronovou šťávu. U naší kávy z Kolumbie je však kyselost žádoucí. Díky ní může správně připravený šálek chutnat jako jablko - šťavnatě, ovocně, svěže.