V období 9. 12. - 31. 12. 2025 máme v pražírně zavřeno. E-shop nebude v provozu. V novém roce zase bubny našich pražiček roztočíme a přineseme i nějaké novinky. Přejeme všem krásné prožití Vánočních svátků. Tým Don Franko

Jak správně připravit kávu


Je důležité uvědomit si, že káva je nevyzpytatelný produkt. Když už si myslíte, že jste na ní vyzráli, znenadání se její chuť změní.

I ta nejlepší káva Vám nemusí chutnat, pokud ji neumíte správně připravit.

Chuť ovlivní vnější faktory - od počasí až po Vaši nejistou ruku. Určitě chcete opakované kvalitní výsledky. Jak na to? Poradíme Vám vhodné metody pro práci s Vaším kávovarem.

příprava kávy není složitá ale je nutné dodržovat základní pravidla

Pro začátek si vyberte jeden kávovar a skutečně se jej naučte ovládat. Jakmile se s přístrojem důvěrně seznámíte, příprava výborné kávy se stane jednodušší a intuitivnější.


Jednotlivé metody přípravy kávy


 

MOKA KONVIČKA

U nás v Česku je moka konvička velmi oblíbená. Na Italy ale nemáme. Tam ji najdete téměř v každé domácnosti. Je to celkem logické. Tento kávovar vynalezl v roce 1933 pan Bialetti, kde jinde než v Itálii. Značka Bialetti je dnes celosvětově uznávaná ...

AUTOMATICKÝ KÁVOVAR

Slovo automatický v nás vyvolává pocit jistoty - ono se to vše udělá samo. U připravené kávy z automatického kávovaru je to téměř pravda. Nemusíte skoro nic dělat, jen nasypete zrnka kávy do správné nádobky, dolijete vodu do nádržky a stis...

FRENCH PRESS

Skvělých výsledku dosáhnete dodržováním základních pravidel. Výslednou chuť ovlivní nejen druh kávy, ale také doba louhování a především hrubost namletí. Káva připravená ve french pressu má být jemná a vzhledově světlá. Nebude tak čistá, jako kávy l...

AEROPRESS

V tomto článku se společně podíváme na kávovar, který dobyl svět díky své všestrannosti, jednoduchosti a spolehlivosti. Za těmito pojmy se schovává právě Aeropress, který v roce 2005 vymyslel americký vynálezce Alan Adler. Díky obrovským možnostem...

HARIO V60

Precizní Japonci ví jak na kávu. Vyrobili skvělý překapávač Hario V60. Překapávač ve tvaru písmene V s úhlem 60° je vybaven speciálními vroubky pro lepší louhování kávy. Přes Hario V60 vyrobíte velmi kvalitní kávu. Přitom je její výro...

CHEMEX

Vyrobit kávu v Chemexu není tak složité, jak to na první pohled může vypadat. U této přípravy je však kladen větší důraz na vybavení. Chemex nepřipravíte dobře bez digitální váhy a kvalitního mlýnku. Bez tohoto vybavení se Vám někdy povede lahodný ná...

PÁKOVÝ KÁVOVAR

V tomto článku se do detailu zaměříme na používání pákového kávovaru. Pro začátek si řekneme, jak by mělo vypadat správné espresso a jak si ho připravit tak, aby to zvládl každý. Zjistíte, co je opravdu to espresso. V dalších částech článku se bude...

COLD BREW TOWER

Věž pro přípravu ledové kávy, vyráběná na Tchaj-wanu rodinnou firmou Yama Cold Brew Towers, je stejně jedinečná, jako její kvalita. Skleněné části jsou ručně foukané již od roku 1978 v továrně Yama. Káva připravená za studena, cold brew, je skvělý...

ESPRESSO TONIC

Fenomén léta Ještě jste neslyšeli o tomto letním osvěžujícím nápoji? Pokud často hledáte způsob, jak si v horkých letních dnech vychutnat svou oblíbenou kávu, měli byste tomuto nápoji dát šanci. Příprava nápoje Espresso tonic je naprosto jedn...

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem