Skandinávská káva


Dosti neobvyklý recept na přípravu lahodné kávy. Podívali jsme se na něj vědecky. Proteiny, které jsou obsaženy ve vejci na sebe naváží hořké i kyselé částice kávy. Správně tušíte, jaký bude výsledek. Lahodná filtrovaná káva s plným tělem. Nápoj, který Vám zachutná. Jde pravděpodobně o nejjednodušší a nejlevnější způsob přípravy velmi kvalitního nápoje.

Skandinavska filtrovana kava


snadná příprava Skandinávské filtrované kávy


Namelte si 60 g čerstvé kávy na hrubo. Vsypejte do misky do které vlijete 60 ml vody. Přidejte jedno čerstvé vejce a smíchejte vidličkou. Vytvoříte jakoby pastu.

Do hrnce nalijte 1 litr vody a přiveďte k varu. Následně pomalu vmíchejte vytvořenou kávovou pastu.

priprava skandinavske kavy je snadna

Nechejte přibližně 3 minuty vařit a poté hrnec postavte mimo plotýnku. Přilejte 100 ml studené vody, mírně promíchejte a nechte pár minut nechat odstát. Mleté částice se usadí na dně.

Kávu přelijte přes jemné sítko nebo látku (doporučujeme) nejlépe do konvice či jiné větší nádoby.

 

"Můžete podávat. Zkuste to a budete se divit jak může chutnat Skandinávská káva."

 


Postup jsme pro vás zaznamenali do galerie


 


 

nabidka zde - balicek Degustator je slozen ze 4 praktickych sacku naplnenych prazenou kavou z rodinne prazirny Don Franko

 

Tip: Přečtěte si o různých metodách přípravy kávy více!