Nikaragujská káva


V Nikaragui je asi 40.000 farmářů. Převážná většina z nich vlastní farmy menší než 3 hektary (menší plocha než Václavské náměstí). Zhoršení produkce zapříčinila nejen finanční a politická nestabilita země, ale také zničující hurikány.

Káva je však hlavním vývozním artiklem, proto farmáři pracují na zdokonalování zemědělské praxe. Chtějí získat své postavení na trhu s výběrovou kávou.

Pěstování kávy Nikaragua podléhá přísným kontrolám kvality

 


 Boj o místo na trhu


Káva z Nikaragui se začala ve světě prosazovat až v devadesátých letech. Ve Spojených státech byl dokonce zakázán dovoz nikaragujské kávy až do roku 1990 (zřejmě kvůli problematice pašování drog z tohoto státu).

Její delikátní nakyslá i bylinná chuť díky své kvalitě obstála a dnes se Nikaragua řadí na 13. místo celosvětové produkce kávy.

Čerstvě sklizená káva Nikaragua podléhá přísným kontrolám kvality

 


Káva Nikaragua z naší pražírny


V kávě ucítíte ovocnou kyselost, středně silné tělo a příjemné tóny karamelu a bylinek. Jako u většiny výběrových káv záleží také na způsobu přípravy. Máte-li překapávač, určitě kávu Nikaragua vyzkoušejte.

Káva Nikaragua z pražírny Don Franko